Šnicle, punjene kačkavaljem i kikirikijem

20/11/2019
"Kada želimo da nam neko kaže - Hajde, probaj ove punjene šnicle, uzmi dodatno "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano92
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, sa kostima
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - 1 supena kašika
  • peršun - 1 supena kašika
  • kikiriki - 100 g, može i drugo
  • kačkavalj - 150 g
  • majonez - 40 g
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • maslac - 50 g, kravlji
  • univerzalna smesa za pohovanje - 1 pakovanje
  • biber - po ukusu, mleven
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte rendani kačkavalj, mlevene orašaste plodove i iseckani beli luk i dodajte sitno isečeni peršun i mirođiju, mekani maslac i majonez.

Isecite meso na šnicle debljine 1 i po cm, operite ih, osušite i u svakoj oštrim nožem napravite maksimalno veliki džep.

Napunite šnicle pripremljenim nadevom i učvrstite otvro čačkalicom za zube.

U smesu za pohovanje dodajte so i biber po ukusu, uvaljajte u to napunjenu šniclu i pržite sa obe strane u ugrejanom ulju.

Poređajte punjene šnicle u namazan pleh, pecite u umerenoj rerni oko 15-20 minuta, u zavisnosti od veličine i servirajte sa pečenim krompirom ili zelenom salatom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar