Način pripreme
Očistite luk i sitno ga isecite. Kriške hleba potopite u vodu i nakon toga ih lepo ocedite rukom, dobro pritisnite.
U posudu stavite mleveno meso, izmrvite vlažan hleb i dodajte luk, jaje, čubar, alevu papriku, kumin, so i sodu. Mesite rukom dok ne dobijete glatku smesu i dok smesa ne upije začine.
Pokrijte posudu folijom i stavite u frižider na minimum pola sata.
Kačkavalj isecite na jednake kockcie srednje veličine. Da se ne bi razlio prilikom pečenja, zamrznite kockice kačkavalja.
Izvadite mleveno meso iz frižidera i oblikujte ćuftice, u centar stavite po jednu kockicu kačkavalja.
Ugrejte 2 šolje ulja u šerpi malog prečnika i pržite loptice dok ne dobiju brapn koricu, pazite da se kačkavalj ne razlije.
Servirajte tople sa hladnim pivom.