Način pripreme
Ananas se seče po dužini na polovine. Vadi se meki deo i seče se na kocke. Voda se stavlja da provri sa šećerom i u nju se pomoću rešetkaste kašike stavljaju kocke ananasa na po 30 sekundi i vade se. Četvrtina gotovih kocki se odvaja sa strane.
Preostale se pasiraju. Belanca se mute u sneg i pomešaju se sa polovinom pavlake. Pire od ananasa se meša sa smesom od belanaca. Dodaju se kocke ananasa. Smesa se stavlja u posudu i pokriva se auminijumskom folijom za sveže čuvanje. Stavlja se u zamrzivač.
Čokolada se narenda. Preostala pavlaka se zagreva na laganoj vatri i dodaje se čokolada uz neprestano mešanje. Nakon rastvaranaj čokolada se sklanja sa ringle i ohladi se do sobne temperature.
Ostavlja se 6 sati u frižideru. Vadi se i muti se žicom. Posuda iz zamrzivača se potapa na nekoliko sekundi u vrelu vodu i sladoled se okreće na veliki tanjir. Maže se kremom i ostavlja se još 2 sata u zamrzivaču. Po želji se dodaje košunjavo voće.