Sladoled torta od ananasa

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511427144
Sladoled torta od ananasa1 / 2
20/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Napravljeno sa ljubavlju je uvek najukusnije - a ova torta je zaista raskošna"

Potrebni sastojci

  • ananas - 2 komada
  • jaja - 3 komada (belanca)
  • tečna pavlaka - 750 ml
  • šećer - 200 g
  • čokolada - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ananas se seče po dužini na polovine. Vadi se meki deo i seče se na kocke. Voda se stavlja da provri sa šećerom i u nju se pomoću rešetkaste kašike stavljaju kocke ananasa na po 30 sekundi i vade se. Četvrtina gotovih kocki se odvaja sa strane.

Preostale se pasiraju. Belanca se mute u sneg i pomešaju se sa polovinom pavlake. Pire od ananasa se meša sa smesom od belanaca. Dodaju se kocke ananasa. Smesa se stavlja u posudu i pokriva se auminijumskom folijom za sveže čuvanje. Stavlja se u zamrzivač.

Čokolada se narenda. Preostala pavlaka se zagreva na laganoj vatri i dodaje se čokolada uz neprestano mešanje. Nakon rastvaranaj čokolada se sklanja sa ringle i ohladi se do sobne temperature.

Ostavlja se 6 sati u frižideru. Vadi se i muti se žicom. Posuda iz zamrzivača se potapa na nekoliko sekundi u vrelu vodu i sladoled se okreće na veliki tanjir. Maže se kremom i ostavlja se još 2 sata u zamrzivaču. Po želji se dodaje košunjavo voće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: