Sladoled od ananasa u kalupima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
07/04/2019
"Od domaćeg ukusnijeg nema, to važi duplo za domaći sladoled sa ananasom "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sveže mleko i pavlaku. Dodajte pola šećera i vanilu i zagrejte na umerenoj vatri dok ne provri. U međuvremenu pomešajte žumanca, celo jaje i šećer. Promešajte mikserom, dok smesa ne pobeli i ne postane vazdušasta.

Dodajte uz neprestano mešanje smesu od mleka i pavlake u tankom mlazu. Stavite smesu na umerenu vatru. Mešajte neprestano, dok se smesa ne zgusne, ali ne da vri.

Kad je gotovo procedite smesu i ostavite da se ohladi. Dodajte pasiran ananas i promešajte dobro. Sipajte smesu u mašinu za sladoled i sledite instrukcije proizvođača.

Kad bude skoro gotov sladoled (blago omekšao, ali ne zamrznut) napunite kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač da se dodatno ohlade. Po želji ukrasite parčićima ananasa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar