Način pripreme
Pomešamo suve sastojke za koru i dodajemo im tečne - odnosno umućena jaja, banane, ananas, isečen na kocke i na kraju ulje. Mešamo dobro dok se ne dobije ujednačena smesa, može da se meša i mikserom.
Podelimo u posude na 3 jednaka dela i pečemo u posudi za pečenje prečnika 24-25 cm na papiru u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni oko 20 minuta, dok čačkalica ne bude suva.
Može da se ispeče jedna kora, i nakon što se ohladi da se podeli na tri dela.
Dok se kore peku, mutimo maskarpone sa krem sirom i postepeno dodajemo i pavlaku, maslac, šećer u prahu i vanilu.
Prelazimo na sklapanje ananas torte - dobro se namaže se kremom između kora, sa strane i odozgo.
Između kora posipamo krokan, moj je samo od šećera, ali može i sa veoma sitno isečenim ispečenim orasima, bademima - po želji.
Dekorišemo krokanom i sušenim ananasom - sečemo jedan ananas na kolutove, ljuštimo ga i sušimo u rerni na 50-70 stepeni na papiru za pečenje, kad se prosuše sklanjamo papir.
Nisam prelila kore, jer su bile sveže, a u principu one su sočnije od voća.
Ako želite možete da ih naprskate preostalim sokom iz konzerve.
Dobro je da pre konzumacije praznična ananas torta odstoji bar 10 sati.