Način pripreme
1. Poređajte piškote u tepsiju prečnika 22 cm (možete koristiti ostatke biskvita, ako ih imate, tako što ćete ih iseći na tanke trake -1 cm). Prelijte zagrejanim likerom (ne treba ga svuda preliti, ideja je da se aromatizira).
2. Isecite ananas i ispasirajte ga zajedno sa šećerom.
3. Stavite ga na umerenu vatru i dodajte sok od pomorandže. Kad proključa, dodajte želatin pripremljen kako je opisano na pakovanju.
4. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
5. Umutite pavlaku u vazdušasti sneg i dodajte kondenzovano mleko. Mešajte dok ne postane glatka smesa.
6. Sjedinite dva dela krema dodavanjem pavlake u delovima u ohlađenu mešavinu od ananasa.
7. Kada se sve dobro izmeša, prelijte preko piškota i ostavite da se malo stegne.
8. Istopite tamnu čokoladu sa maslacem.
9. Rasporedite maline po torti, a odozgo pospite čokoladom.
10. Ostavite u frižideru da se dobro stegne najmanje 4-5 sati.
Jednostavna, ukusna i sveža torta!