Način pripreme
1. Iseckajte luk i prepržite ga na 3-4 kašike maslinovog ulja. Dodajte pečurke, očišćene i krupno isečene i još malo maslinovog ulja, jer ga brzo upiju. Kuvajte 2 minute uz neprestano mešanje, dolijte punomasnu pavlaku za kuvanje i 1/2 šoljice vode. Smanjite vatru na minimum i ostavite sos polako da se krčka.
2. Stavite špagete da se kuvaju prema uputstvima na pakovanju za pripremu al dente. Kada kuvate špagete, ni u kakvom slučaju ih ne lomite, već ih cele, uspravne spustite u ključalu vodu, da budu raspoređene u obliku lepeze. Pogurkajte krajeve koji štrče i tako će se polako cele potopiti, jer će donji deo, koji je u vodi omeknuti.
3. Zagrejte tiganj sa nelepljivim premazom na jakoj vatri - jedan stepen ispod maksimuma. Isecite losos na tanke šnicle i ispecite prvo sa strane gde je koža, posle na kratko i sa druge strane, kako bi zadržao mekanu sredinu. Izvadite šnicle i kada se ohlade, polako (da se ne opečete), odvojte kožu oštrim nožem. Ona lako otpada, ali ipak koristite nož, da se komadi ribe ne bi izlomili. Posolite i ostavite sa strane.
4. Skuvane al dente špagete zagrabite priborom za to namenjenim i stavljajte ih u sos zajedno sa vodom ostalom od kuvanja. Stavite mast i sos koji je ostao od kuvanja lososa. Dodajte parmezan i mocarelu, so po ukusu i uz naginjanje tiganja ka vašoj strani i blago prebacivanje i pomeranje, pomešajte sve.
5. Rasporedite špagete po porcijama i na svaku stavite jedno ili dva parčeta lososa i stručak svežeg bosiljka.
Prijatno!