Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Keto losos sa brokolijem

Keto losos sa brokolijem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5811002k236
Keto losos sa brokolijem
Fotografije: Ivelina
1 / 3
14/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Ivi nas je ponovo iznenadila ukusnim i dijetalnim receptom, posluženim sa ukusom"

Potrebni sastojci

  • losos - 4 komada, fileti sa kožom
  • brokoli - 1 glavica, nasecnana na ružice
  • limun - sok od ½ komada i ½ limuna, naseckanog na četvrtinice
  • ruzmarin
  • mirođija - po ukusu
  • Dekoracija
  • šumsko voće
  • borovnice
  • kupine
  • šunka
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj losos se pravi veoma jednostavno. Prva stvar jeste da zagrejete roštilj (može i u rerni ili u tiganju).

Losos se prvo začinjava sa jedne strane, začinjava se po ukusu, nakon toga se dodaje mirođija (odozgo se posipa file). Posipa se maslinovim uljem i losos se peče na roštilju ili tiganju. Stavlja se odmah na roštilj ili tiganj, zapeče se po 3 ili 4 minute sa obe strane.

U slučaju se da se losos peče u rerni, zagrejte na 180 steoeni sa ventilatorom. Stavite lososa u veliku vatrostalnu posudu, ostavljajući rastojanje između svakog filea. Treba da se začine sa obe strane i da se stavi tepsija u rernu. Sada je trenutak za brokoli.

Operite i ocedite brokoli i dok je blago vlažan, poređajte ga na tepsiju oko fileta.

Sve zalijte limunovim sokom i dodajte četvrtinice limuna, pospite sa malo maslinovog ulja.

Ako se peče, spremanje se zavisiti od debljine fileta ribe, ali neće biti više od 10 minuta na temperaturi od 375 stepeni ili 25 minuta na 250 stepeni.

Takođe, možete dodati i suvi ruzmarin kako biste mu dodali aromatičniji dodir. Za kraj dekorišite šunkom i voćem po izboru.

Ovo jelo sa ribom je savršeno za večeru. Možete da ga servirate sa zelenom salatom ili Cezar salatom.

Keto losos sa brokolijem veoma dobro ide uz povrće na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: