Uvijene male pitice sa bulgurom i tuštom

21/11/2019
"Odlične su ove pitice, jedemo ih i mislimo - da li bismo mogli svaki dan da ih jedemo "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket, fine
  • nerafinisano suncokretovo ulje - za premazivanje
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
  • za nadev
  • bulgur - 1 šolja
  • tušt - 1 posuda, sveži strukovi
  • bujon od povrća - 1 kockica
  • voda - oko 4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo bulgur sa malo vode i isečenim tuštom.

Dok se kuva, izmrvimo kockicu bujona od povrća i dodajemo, promešamo da se rastvori.

Namažemo prvu koru nerafinisanim suncokretovim uljem, rasporedimo malo nadeva po dužoj strani i uvijamo na labav rolat i uvijamo u oblik puža.

Ponavljamo takođe i sa preostalim korama i bulgurom, koji smo rasporedili jednako po svakoj kori - pitici. Poređamo ih u pleh, prethodno namazan nerafinisanim suncokretovim ulje.

Jaje namažemo silikonskom četkom odozgo i sa strane i stavljamo da se peče na 180-200 stepeni oko 20-25 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Serviramo tople.

Hrskave male pitice sa interesantnim nadevom i zasićenim ukusom.

Veoma ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar