Belgijska keks torta

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
21/11/2019
"Ne obraćajte pažnju na čokoladu, keks je negde tamo, ali da ga nađete treba da pojedete celo parče torte, teško da će biti problema "
Priprema60 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 738
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • čokolada - 150 g ili čokoladna glazura
  • maslac - 20 g
  • puding - 2 pakovanja, dr Oetker sa belgijskom čokoladom
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • kafa - 2 kašičice, instant
  • keks - 2 pakovanja, kakao
  • bombone - okrugle
* merne jedinice
Keks Torte

Način pripreme

Koristi se kalup za tortu sa pokretnim zidovima i prečnikom od 24 dm.

Poređajte jedan red keksa i popunite rupice. Napravite puding prema instrukcijama proizvođača. Sipajte dva kesice pudinga u posudu.

Sipajte oko 12 kašika, sveže mleko, šećer i instatn kafu. Promešajte dobro da se rastvori šećer.

Sipajte mleko. Sipajte smesu za puding i mmešajte, dok se ne zgusne. Sipajte pola pudinga na poređan keks. Sačekajte 10 minuta da se malo stegne i poređajte drugi sloj keksa.

Sipaje i preostali puding. Izravnajte koliko je moguće. Sačekajte malo da se ohladi i stavite u frižider. Nakon oko sat istopite čokoladu sa maslacem u mikrotalasnoj ili na pari mešajući i prelijte keks tortu.

Poređajte bombone za ukras i stavite gotovu belgijsku keks tortu u frižider na oko 2 sata dok se ne stegne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar