Način pripreme
Koristi se kalup za tortu sa pokretnim zidovima i prečnikom od 24 dm.
Poređajte jedan red keksa i popunite rupice. Napravite puding prema instrukcijama proizvođača. Sipajte dva kesice pudinga u posudu.
Sipajte oko 12 kašika, sveže mleko, šećer i instatn kafu. Promešajte dobro da se rastvori šećer.
Sipajte mleko. Sipajte smesu za puding i mmešajte, dok se ne zgusne. Sipajte pola pudinga na poređan keks. Sačekajte 10 minuta da se malo stegne i poređajte drugi sloj keksa.
Sipaje i preostali puding. Izravnajte koliko je moguće. Sačekajte malo da se ohladi i stavite u frižider. Nakon oko sat istopite čokoladu sa maslacem u mikrotalasnoj ili na pari mešajući i prelijte keks tortu.
Poređajte bombone za ukras i stavite gotovu belgijsku keks tortu u frižider na oko 2 sata dok se ne stegne.