Belgijska keks torta

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Belgijska keks torta
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
21/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Ne obraćajte pažnju na čokoladu, keks je negde tamo, ali da ga nađete treba da pojedete celo parče torte, teško da će biti problema"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 150 g ili čokoladna glazura
  • maslac - 20 g
  • puding - 2 pakovanja, dr Oetker sa belgijskom čokoladom
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • kafa - 2 kašičice, instant
  • keks - 2 pakovanja, kakao
  • bombone - okrugle
* merne jedinice

Način pripreme

Koristi se kalup za tortu sa pokretnim zidovima i prečnikom od 24 dm.

Poređajte jedan red keksa i popunite rupice. Napravite puding prema instrukcijama proizvođača. Sipajte dva kesice pudinga u posudu.

Sipajte oko 12 kašika, sveže mleko, šećer i instatn kafu. Promešajte dobro da se rastvori šećer.

Sipajte mleko. Sipajte smesu za puding i mmešajte, dok se ne zgusne. Sipajte pola pudinga na poređan keks. Sačekajte 10 minuta da se malo stegne i poređajte drugi sloj keksa.

Sipaje i preostali puding. Izravnajte koliko je moguće. Sačekajte malo da se ohladi i stavite u frižider. Nakon oko sat istopite čokoladu sa maslacem u mikrotalasnoj ili na pari mešajući i prelijte keks tortu.

Poređajte bombone za ukras i stavite gotovu belgijsku keks tortu u frižider na oko 2 sata dok se ne stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: