Keks torta Maskarpone

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
188
1
247
Keks torta Maskarpone
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 11VIDEO
15/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema35 min.
Ukupno35 min.
Porcije10
"Jednostavna, ali veoma ukusna keks torta za svaki dan"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutiti pavlaku, dok se ne dobije krem. Dodati maskarpone i produžiti sa mućenjem dok se ne dobije homogena smesa.

Čokoladu narendati i dodati u smesu, pa promešati (ovoga puta može i bez miksera).

U malom kockastom plehu naređati komadiće keksa potopljene u mleko. Namazati odozgo delom smese, da dobro prekrije keks, pa preko smese poređati još jedan red keksa i ponovo namazati, i tako dok se ne iskoriste i keks i smesa.

Ostaviti u frižideru da prenoći. Možete ukrasiti tortu usitnjenim lešnicima, bademima, čokoladnim mrvicama ili voćem.

Prijatno!

P.S. Torta je vrlo lagana, jer nema šećera, ali je istovremeno vrlo ukusna i odlično ide uz šolju kafe uz doručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: