Domaći sladoled sa pavlakom, jagodama i bananom

Милица Павловић
Милица Павловић
Početnik
21/11/2019
"Najbolja majka je ona koja zna kako da obraduje svoju decu ukusnim domaćim voćnim sladoledom "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano74
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tečna pavlaka - 200 ml, 30% masti
  • banane - 1 komad, velika, uzrela, slatka
  • jagode - 1 šolja, sitno iseckane
  • jagode - cele za ukrašavanje
  • menta - ili divlja nana
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulimo bananu (koja treba da bude fino zrela, kako bi sltakoću prenela na sladoled), stavljamo u posudicu i lepo izgnječimo viljuškom.

Tečnu pavlaku (prethodno nekoliko sati hlađenu u frižideru), sipamo u odgovarajuću posudu za mućenje. Mikserom u početku u manjim obrtajima, a kasnije i u većim, mutimo pavlaku dok se ne zgusti.

Posle u nju dodajemo ispasiranu bananu i mikserom mutitmo da se homogeno pomešaju. Dodajemo isečene jagode i već mešamo spatulom.

Smesu za sladoled sipamo u odgovarajuću plastičnu posudu s poklopcem i stavljamo u zamrzivač ili zamrzavajući deo frižidera. Nakon 30 minuta vadimo posudu i sladoled mešamo viljuškom.

Tako nastavljamo 30-60 minuta da mešamo dok se sladoled ne stegne i tada poslužujemo. Ako se previše zaledio, ostavljamo van zamrzivača malo da omekne i tada ga raspoređujemo u čaše.

Ukrašavamo celim jagodama i svežom mentom ili divljom nanaom. Ko voli slađe, može da zasladi pavlakom sa nakoliko kašičica šećera u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar