Pita sa bundevom za dijabetičare

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
102
701
25/11/2019
"Slatko da jedu i oni koji imaju problem sa šećerom u krvi - ukusna pita sa bundevom za dijabetičare "
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 522
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 komad, integralne
  • bundeva - 800 g
  • orasi - 160 g
  • cimet - 3 kašike
  • kakao - 1 kašičica
  • biljno ulje - 1 šolja
  • maslac - 2 kašike
  • vanila - 1 komad
  • stevija - 2 kašičice, tečna
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo bundevu i isečemo ja na parčiće. Narendamo ih na krupno rende ili blendiramo.

Stavljamo narendanu bundevu preko gaze i ocedimo vodu iz nje.

Deo oraha isečemo na parčiće, a druge sameljemo na krupno.

Dodajemo im cimet, vanilu i kakao.

Ekstrakt stevije pomešamo sa biljnim uljem.

Smesom namažemo temeljno svaku koru pomoću četke. Posipamo ravnomerno bundevu i posipamo koštunjavim voćem i aromama.

Uvijamo u rolat i poređamo u obliku puža u istopljenim maslacem namazanu posudu za pečenje.

Preostalom smesom namažemo gornji sloj pite od bundeve. Poslednjom preostalom korom pokrivamo pecivo.

Pečemo bundevaru u prethodno zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok ne bude gotov.

Savet: Ako imate steviju u prahu pomešajte je sa orasima i cimetom, iako slatkoća neće biti ravnomerna.

Zato više volim tečnu, jer mešajući je sa masnoćom, maže se ceo list kore. Možete da dodajte u koštunjavo voće mlevene lešnike i pistaće.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar