Italijanski đevreci

26/11/2019
"Italijanski mini đevreci - da uzmete po jedan, dva kada prolazite pored stola "
Priprema50 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno60 min.
Porcije60
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano267
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Italijanski đevreci se nazivaju još i tarali. Iako se prave u celoj južnoj Italiji, priznati su specijalitet oblasti Pulija!

U testo za đevreke se po ukusu mogu dodati luk, beli luk, origano, suvi paradajz, peperončino, biber, semenke anisa i šta god želite. Izabrala sam da vam predstavim sa ruzmarinom.

Prosejte brašno sa solju. Sipajte belo vino i maslinovo ulje. Isecite iglice grančice ruzmarina sitno. Dodajte ih u smesu i zamesite meko testo. Ostavite da odstoji 10 minuta. Testo je veoma prijatno da se radi sa njim.

Kidajte male komade, veličine oraha. Napravite fitilj dug oko 10 cm i uvijte u krug, pritisnite dva kraja. U šerpu sipajte oko 2 l vode. Nakon što provri pustite ih desetak minuta i kad isplivaju na površinu izvadite ih rešetkastom kašikom.

Poređajte ih na krpu. Sačekajte da se osuše 10 minuta. Poređajte ih u veliki pleh, obložen paprom za pečenje. NIje potrebno da budu na rastojanju, ne narastu.

Pecite na 190 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom 20 minuta. Izvadite đevreke na rešetku i ostavite da se ohladi. Veoma su ukusni, hrskavi i sa mekanom unutrašnjosti. Nakon što se dobro ohlade, čuvajte tarale u dobro zatvorenoj staklenoj tegli.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar