Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Italijanski đevreci

Italijanski đevreci

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Italijanski đevreci
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
60
"Italijanski mini đevreci - da uzmete po jedan, dva kada prolazite pored stola"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g
  • belo vino - 100 ml
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • so - 1 kašičica
  • ruzmarin - grančica ili bogat prstohvat suvog
* merne jedinice

Način pripreme

Italijanski đevreci se nazivaju još i tarali. Iako se prave u celoj južnoj Italiji, priznati su specijalitet oblasti Pulija!

U testo za đevreke se po ukusu mogu dodati luk, beli luk, origano, suvi paradajz, peperončino, biber, semenke anisa i šta god želite. Izabrala sam da vam predstavim sa ruzmarinom.

Prosejte brašno sa solju. Sipajte belo vino i maslinovo ulje. Isecite iglice grančice ruzmarina sitno. Dodajte ih u smesu i zamesite meko testo. Ostavite da odstoji 10 minuta. Testo je veoma prijatno da se radi sa njim.

Kidajte male komade, veličine oraha. Napravite fitilj dug oko 10 cm i uvijte u krug, pritisnite dva kraja. U šerpu sipajte oko 2 l vode. Nakon što provri pustite ih desetak minuta i kad isplivaju na površinu izvadite ih rešetkastom kašikom.

Poređajte ih na krpu. Sačekajte da se osuše 10 minuta. Poređajte ih u veliki pleh, obložen paprom za pečenje. NIje potrebno da budu na rastojanju, ne narastu.

Pecite na 190 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom 20 minuta. Izvadite đevreke na rešetku i ostavite da se ohladi. Veoma su ukusni, hrskavi i sa mekanom unutrašnjosti. Nakon što se dobro ohlade, čuvajte tarale u dobro zatvorenoj staklenoj tegli.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: