Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba sa bubcima

Pileća čorba sa bubcima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileća čorba sa bubcima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Topla pileća čorba sa bubcima, neka je još ukusnija"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 200 g, file
  • bubci - 400 g, pileći
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • luk - 1/2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 3 komada
  • celer - 1 struk
  • paradajz - 1/2 komada
  • paprika - 1/2 komada, crvena paprika
  • bujon - 1/2 litre, od bubaca
  • so
  • biber - po ukusu
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 kašičica, za zapršku
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće bubce očistimo, operemo i skuvamo u posoljenoj vodi dok ne budu gotovi, zajedno sa fileom.

Nakon što se skuvaju, procedimo gotov pileći bujon i ostavljamo sa strane. Šaragrepu isečemo kao i krompir na kocke, a luk - na sitno.

U zagrejanom ulju zapržimo luk i šargarepu, dodajemo krompir, celer, papriku, paradajz.

Sipamo bujon od bubaca, začinjavamo solju i biberom i ostavljamo da se krčka oko 35-40 minuta.

Na kraju dodajemo bubce i skuvan i na sitno isečen file, i ostavljamo da se krčka još 10 minuta.

Pravimo zapršku od žumanaca i kiselog mleka, mešajmo i dodajemo u pileću čorbu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: