Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa napolitankama i jafa keksom

Torta sa napolitankama i jafa keksom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Torta sa napolitankama i jafa keksom
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
15
"Lešnik napolitanke i jafa keks u drugačijem, mnogo, mnogo ukusnijem izdanju"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g
  • lešnik napolitanke - 300 g
  • orasi - 100 g
  • jafa keks - 300 g
  • mleko - 200 ml
  • margarin - 150 g
  • Za filovanje
  • beli šlag - 200 g
  • gazirana mineralna voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U śerpu uliti mleko, dodati margarin i staviti na vatru, mešati dok se margarin ne otopi, pa skloniti šerpu sa vatre.

U odgovarajuću posudu staviti mlevene orahe, mleveni keks i mlevene lešnik napolitanke, sve izmešati i preliti otopljenim margarinom. Dodati iseckani jafa keks i promešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Kalup za rortu obložiti providnom prianjajućom folijom, uliti pripremljenu smesu i ravnonerno je rasporediti po celom kalupu. Ostaviti da odstoji dvadesetak minuta u frižideru kako bi se stegla.

Zatim izručiti na tacnu za tortu. Šlag umutiti sa gaziranom mineralnom vodom i nafilovati tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: