Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina u sosu od pavlake

Testenina u sosu od pavlake

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Testenina u sosu od pavlake
Fotografije: Veca
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Zašto italijani toliko vole testeninu? Biće da je zbog sosova"

Potrebni sastojci

  • testenina - 200 g
  • sir - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 2 kašike
  • voda - 500 ml
  • kokošija kocka za supu - 1 komad
  • margarin - 50 g
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj staviti ulje, dodati margarin i zagrejati na laganoj vatri. Dodati sitno seckan beli luk i kratko propržiti (2 minuta).

Kocku za supu rastvoriti u proključaloj vodi i sipati u tiganj. Kad provri dodati testeninu. Posoliti po ukusu i kuvati do pola (ne da skroz bude skuvana testenina-taman za to vreme ispari tečnost). Dodati pavlaku za kuvanje i ukrčkati 5 minuta.

Zatim dodati sir i rendani kačkavalj. Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Skloniti sa ringle, servirati i poslužiti.

Napomena: Koristila sam spiralne makarone. Vi možete koristiti bilo koje - po sopstvenom izboru, svakako dobijate veoma ukusan obrok. Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: