Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Moj uspešni krem karamel bez rupica

Moj uspešni krem karamel bez rupica

Moj uspešni krem karamel bez rupica
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Savršeni krem karamel bez grudvica ćete lako pripremiti sa ovim uspešnim receptom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 250 g
  • jaja - 7 komada
  • vanila - 2 komada
  • šećer - 100 g, za karamel
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo polovinu mleka - 500 ml. Dodajte šećer i stavite na vatru, koliko da se rastopi.

Umutite jaja žicom. Dodajte preostalo mleko i vanilu. Sipajte lagano ugrejano mleko i promešajte.

U kaseroli rastopite šećer za karamel, pazite da ne zagori. Poređajte čaše za krem karamel jednu do druge.

Stavite na dno karamel, a odozgo sipajte smesu od jaja. Sipajte hladnu vodu i stavite u hladnu vodu.

Pecite na 160 stepeni 1.5 -2 šolje, s vremena na vreme u vodu stavljamo kockice leda.

Tajna uspešnog krem karamela je da voda ne treba da provri.

Isključite rernu i ostavite krem karamel unutra. Sačekajte da se ohladi potpuno, a nakon toga stavite u frižider da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: