Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ovčarski Paj»Moj uspešni ovčarski paj

Moj uspešni ovčarski paj

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k130
Moj uspešni ovčarski paj
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
19/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Priznajemo da smo se prijatno iznenadili, nakon što smo probali ovaj ovčarski paj, preporučujemo vam ga sa osmehom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • tikvie - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 1 komad, pečena
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • sveže mleko - 1 šolja za kafu
  • maslac - kockica
  • peršun
  • biber
  • mocarela - 1 komad
  • parmezan - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, isecite ga na kockice i skuvajte u posoljenoj vodi. Izgnječite, dodajte kockicu kravljeg maslaca i sveže mleko. Promešajte kašikom dok ne dobijete glatku smesu. Nemojte koristiti mikser, pire će biti lepljivo.

Isecite preostalo povrće na male komade. Stavite u pleh sa malo maslinovog ulja, poklopite posudu i dinstajte dok ne omekša.

Začinite dinstano povrće sa prstohvatom peršuna i bibera. Namažite malo dno odgovarajućeg pleha. Sipajte polovinu krompir pirea.

Rasporedite preko nadev od povrća, poređajte parče mocarele. Pokrijte preostalim pireom.

Poravnajte. Pospite bogatim prstohvatom rendanog parmezana. Pecite paj na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 20 minuta.

Napomena: možete napraviti ovčarski paj i sa mlevenim mesom, propržite mleveno meso dok ne promeni boju i nakon toga stavite povrće da se dinsta!

Servirajte ovčarski paj topao!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: