Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Karfiol u rerni sa prezlama

Karfiol u rerni sa prezlama

Monika IvanovaMonika Ivanova
Kuvar
4312597
Karfiol u rerni sa prezlama
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Toliko hrskav bude da zapravo ne možemo da se strpimo i sipaćemo još jednu porciju"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • maslinovo ulje - 5 - 6 kašika
  • maslac - 20 g
  • beli luk - 1 čen
  • prezle - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte pojedinačne ružice karfiola, operite ih dobro. Ostavite ih 10-15 minuta da se ocede ili ih osušite. Pomoću secka ili ručnog mikera semeljite maslinovo ulje, maslac i beli luk.

U dobijenu smesu dodajte i prezle.

U posudu postavljenu papirom za pečenje rasporedite karfiol, pospite ga solju, biberom i alevom paprikom, nakon toga ga prelijte smesom od belog luka.

Promešajte ih, da se uvaljaju ravnomerno.

Pecite ih na 220 stepeni 60 minuta. Na svakih 15 minuta promešajte karfiol u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: