Karfiol u rerni sa prezlama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
29/11/2019
"Toliko hrskav bude da zapravo ne možemo da se strpimo i sipaćemo još jednu porciju "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 735
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte pojedinačne ružice karfiola, operite ih dobro. Ostavite ih 10-15 minuta da se ocede ili ih osušite. Pomoću secka ili ručnog mikera semeljite maslinovo ulje, maslac i beli luk.

U dobijenu smesu dodajte i prezle.

U posudu postavljenu papirom za pečenje rasporedite karfiol, pospite ga solju, biberom i alevom paprikom, nakon toga ga prelijte smesom od belog luka.

Promešajte ih, da se uvaljaju ravnomerno.

Pecite ih na 220 stepeni 60 minuta. Na svakih 15 minuta promešajte karfiol u rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar