Način pripreme
Karfiol iskidajte na cvetiće i dobro ga operite tekućom vodom.
U zgodnu šerpu sipajte dosta vode, dodajte malo soli i spustite cvetiće karfiola. Kuvajte 10 minuta i ocedite vodu, pa karfiol prelijte hladnom vodom da bi zaustavili proces kuvanja.
Ostavite karfiol na papirni ubrus da upije višak tečnosti i vlage. U posudi umutite jaja sa malo soli. U drugoj posudi promešajte prezle sa malo soli i tucanom paprikom.
Karfiol pržite u umereno zagrejanom ulju, tako što ga prvo potopite u jaja i nakon toga ga uvaljajte u prezle. Čim dobije zlatnu boju izvadite ga na papirni ubrus.
Sos pripremite tako što sve sastojke za njega i dobro promešate (beli luk narendajte ili ispresujte). Sos postavite na sredinu velikog tanjira za posluženje, a oko njega porešajte zlatne svetove karfiola.
Ukusan je i hrskav dok je topao, kao i na sobnoj temperaturi. Prijatno.