Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećreom. Dodajte ulje i dobro promešajte.
Sipajte sodu u kiselo mleko i ostavite da naraste. Dodajte kiselo mleko u smesu i ponovo dobro promešajte.
Očistite, oljuštite i narendajte jabuku.
Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom i prosejte ga. Dodajte brašno u smesu i promešajte dok ne postane homogena smesa.
Podelite smesu na dva dela. Dodajte kakao u jedan deo, a jabuku - u drugi deo.
U kalup za kolač, prethodno namazan i posut brašnom, sipajte belu smesu. Odozgo sipajte braon i ponovo belu.
Možete da promešate blago čačkalicom, da se razliju slojevi.
Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 45 minuta.
Proverite čačkalicom da li je kolač gotov. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Kad je gotov izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
Komentari