Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Okrugli kalup, namazan i pokriven papirom za pečenje.
Jabuke se oljušte i očiste. Iseku se na kriške oko 3 mm debljine.
U posudi mikserom ili ručnim mikserom se mute jaja sa šećerom u prahu dok ne pobele oko 7-10 minuta. Smesa treba da bude teška i sa žica da pada kao traka. Dodaje se istopljeni maslac sa sobne temperature, kroz sito brašno sa praškom za pecivo i cimetom.
Promeša se na slaboj brzini, dodaje se vanila. Sklanja se mikser. Promeša se. Pažljivo se dodaju oko dve jabuke, isečene na kriške.
Promeša se špatulom veoma pažljivo, da se ne polome kriške jabuke. Smesa se sipa u kalup, zagladi se, a odozgo se poređaju preostale kriške jabuka. Posipa se filetiranim bademamo izgnječenim rukom i posipa se braon šećerom obilno.
Peče se na 180 stepeni oko sat vremena. Ohladi se potpuno u posudi za pečenje. Iseče se kao parčići za tortu.
Servira se sa umućenom pavlakom (kuglom sladoleda) i po želji se posipa sa još malo cimeta.