Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Sunčana turšija

Sunčana turšija

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Sunčana turšija
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Sveže povrće, dodir sunčevih zraka i malo strpljenja i cele zime ćete jesti ovu ukusnu turšiju"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 - 4 komada
  • paprike - 3 - 4 komada
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • karfiol - 300 - 400 g
  • celer - listovi
  • aspirin - 3 komada
  • so - 3 kašike
  • šećer - 3 kašike
  • sirće - 9 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su za trilitarsku teglu. Paradajz izbockamo iglom, paprikama odsečemo vrhove pomoću noža i isečemo drške, šargarepe očistimo dobro, a karfiol izlomimo na ružice.

Poređamo sve u trilitarsku teglu. Stavljamo aspirine, so, šećer i sirće.

Skroz odozgo stavljamo listove celera i sipamo hladnu vodu do vrha. Stavljamo poklopac i zatvaramo dobro.

Ostavljamo turšiju na sunčanom mestu od 7 do 10 dana, a za to vreme okrećemo tegle dva, tri puta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: