Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Brza turšija u buretu

Brza turšija u buretu

Brza turšija u buretu
Fotografije: Potrebitel#320217
1 / 2
04/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
"Ova jednostavna turšija se ne kuva i ne steriliše Može da se konzumira sledećeg dana."

Potrebni sastojci

  • karfiol - 4 kg
  • šargarepa - 3 kg
  • zeleni paradajz - 3 kg
  • paprike - 1 kg
  • za marinadu
  • voda - 15 šolja
  • sirće - 6 šolja
  • šećer - 2 (ili 2, 5) šolje
  • so - 1, 5 šolja
  • natrijum benzoat - 1 kašika (za brzo presecanje)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite povrće za našu domaću turšiju.

U velikoj posudi (kofi) pomešajte vodu, so, šećer, sirće i natrijum benzoat.

Benzoat se sporije rastvara, mogu ostati male grudvice.

Potreban je posuda (bure) od 20 - ili 25 litara.

Povrće se sipa. Nemojte ga kuvati ili sterilisati.

Brza turšija u buretu može se konzumirati već sledećeg dana.

Na hladnom mestu traje više od mesec dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: