Pržena jaja s paradajzom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
30/11/2019
"Zašto da ne dodamo paradajz u omiljena pržena jaja - zapravo smo ih napravili i ispala je velika đakonija "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 7 komada
  • čeri paradajz - 4 - 5 komada
  • salsa od paradajza - 1 tegla od 320 ml
  • crvena paprika - 1 komad, mala
  • zelena paprika - 1/2 komada
  • ulje - 2 kašike, biljna masnoća
  • maslac - 1 kašika
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so
  • biber - po ukusu
  • beli luk - čen
  • ljuta paprika - 1 komad, osušena
* merne jedinice

Način pripreme

Za recept za pržena jaja s paradajzom operemo paradajz, paprike očistimo od semenki i drški i isečemo na tanke šajbne.

Četiri jaja umutimo sa malo soli.

U duboki tiganj sipamo masnoću. U njoj pod poklopcem dinstamo isečene paprike.

Nakon što omekšaju dodajemo salsu od paradajza. Ostavljamo sos da vri na slaboj vatri dok voda ne ispari.

Balansiramo kiselost sosa od paradajza sa malo šećera i zaljućujemo sa mrvljenom ljutom paprikom.

Začinjavamo solju i biberom.

Red je na sveže kriške paradajza.

Mešamo sastojke i ubacujemo ceo čen belog luka.

Slede umućena jaja.

Ne kuvamo ih da budu gotova. Mešamo još jednom i razbijamo tri jaja.

Stavljamo poklopac na tiganj i jaja sa paradajzom se kuvaju na slaboj ringli.

Poželjno je da se jaja na oko serviraju rovita.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar