Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Jaja s paradajzom u rerni

Jaja s paradajzom u rerni

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
5217151
Jaja s paradajzom u rerni
Fotografije: Rumyana milcheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Svečano obećavamo da ćemo spremiti brzo i veoma ukusno, ponavljajte za nama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • paradajz - 600 g iz konzerve, iseckan na kockice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • mladi luk - 2 struka
  • paprika - 4 komada pečene crvene
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • sir - 200 g
  • šećer - 1 kašičica
  • origano - pola kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo na sitno luk, kisele krastavčiće i crvene paprike.

Stavimo tiganj s maslinovim uljem da se zagreje i dodamo luk, posle otprilike pet minuta dodamo paprike i kisele krastavčiće, pržimo još 2-3 minuta.

Nakon toga dodamo paradajz, so, biber, origano i ostavimo da se kuva 15 minuta. Nakon toga dodamo šećer, alevu papriku i sklonimo s ringle.

Prespemo smesu u posudu za pečenje i pospemo na 4 mesta sa sirom i na njega razbijemo po jedno jaje.

Stavimo u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, na deset minuta, tek toliko da jaje postane tvrdo ili kako se vama dopada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: