Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Pržena bamija sa paradajzom i belim lukom

Pržena bamija sa paradajzom i belim lukom

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Pržena bamija sa paradajzom i belim lukom
Fotografije: Rumyana Stoyanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
3
"Uopšte nije teško spremiti ukusnu bamiju, teško je sipati samo jednu porciju, a ne uzeti još"

Potrebni sastojci

  • bamija - 500 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje/ suncokretovo ulje - 2 supene kašike
  • paradajz - 2 komada, mekši
  • kurkuma - 1 kašičica
  • čili - po želji, u prahu
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukus
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo operite bamiju. Očistite je od petiljke i nasecite na komade veličine 2 cm. Luk isecite na tanke trakice, beli luk sitno iseckajte.

Operite paradajz, ogulite i sitno iseckajte ili izrendajte na rende.

U velikom tiganju zagrejte ulje. Dodajte luk i beli luk i dinstajte 3-4 minute. Pospite čilijem, alevom paprikom i kurkumom, mešajući 2-3 min.

Dodajte bamiju iseckanu na komade i kuvajte 2-3 minute, protresite tiganj nekoliko puta.

Dodajte i paradajz, kuvajte nekoliko minuta na jakoj vatri. Dodajte 1/2 šolje vode i nakon nekoliko minuta zaklopite i ostavite da se dinsta na slaboj vatri desetak minuta, dok bamija ne omekne.

Janiju od bamije posolite i poslužite.

Neka vam je slatka ova pržena bamija sa paradajzom i belim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: