Način pripreme
Ovaj recept je brza, jednostavna alternativa za pripremanje jela u rerni. Mini fritate od spanaća su savršene za predjelo.
Mogu da se jedu i pre glavnih jela. Ali takođe su idealne i za večeru na švedskom stolu ili kao hrana koja će se jesti za vreme aperitiva. Pečenje u rerni im omogućava meku i sunđerastu konzistenciju, skoro kao kod pitica.
Priprema u rerni je jednostavnija verzija klasičnih fritata. Parmezan možete zamenii kačkavaljem po vašem ukusu i mocarelom s belim sirom u salamuri. Veoma su ukusne, poput pravih pitica.
Počnite sa blanširanjem još uvek zamrznutog spanaća u ključaloj vodi, oko 1-2 minute.
Procedite ga i nakon toga izdinstajte u tiganju na vrućem ulju. U posudi umutite jaja žicom za mućenje jaja ili viljuškom i dodajte izrendani parmezan.
Spanać usitnite nožem. Dodajte ga u jaja i promešajte.
Dodajte mocarelu, isečenu na male komade, začinite solju, crnim biberom i muskatnim oraščićem. Na kraju dodajte malo ulja.
Kalup za mafine namažite uljem i sipajte smesu u svako gnezdo. Tako pripremljene mini fritate sa spanaćem i mocarelom pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!