Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Kelek turšija od lubenice

Kelek turšija od lubenice

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Kelek turšija od lubenice
Fotografije: N.Akifova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
10
"Turšija od lubenice - probajte nešto novo, u slučaju da do sada niste pravili ovakvu"

Potrebni sastojci

  • lubenica - 3 kg
  • so - 1 supena kašika na teglu
  • sirće - 4 supene kašike na teglu
  • šećer - 1 supena kašika na teglu
  • lovorov lisr - 1 komad na teglu
  • biber - 5 zrna na teglu
  • piment - 3 zrna na teglu
  • seme slačice - 1 kašičica na teglu
  • beli luk - 2 čena na teglu
  • mirođija
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i sečemo male lubenice (kelek) na komade.

Na dno tegle stavljamo biber, lovorov list, piment, seme slačice i beli luk.

Nakon toga poređamo male komade lubenice u tegle i odozgo dodajemo supenu kašiku soli, šećera, sirćeta i mirođije.

Nakon toga dodajemo do ivice tegle vodu, zatvaramo dobro.

Kuvamo za sterilizaciju poklopca. Nakon što voda provri skidamo sa vatre.

Ova turšija od lubenica je kao kiseli krastavčići - samo bez luka u receptu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: