Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija od ukiseljenih lubenica u buretu

Turšija od ukiseljenih lubenica u buretu

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Turšija od ukiseljenih lubenica u buretu
Fotografije: N.Akifova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
"Kladimo se da nikada ranije niste probali ovako ukusnu turšiju!"

Potrebni sastojci

  • lubenice - 4 kg, male nezrele lubenice
  • sirće - 1 i 1/2 šolja
  • voda - 6 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • so - 1 šolja
  • karanfilić - nekoliko zrna
  • slačica - 1 kašika, u zrnu
  • biber - u zrnu, od oka
  • cimet - 1 štap, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Birajte male lubenice koje su nezrele, tvrde i hrskave.

Operite ih, osušite i izbušite debelom iglom.

Rasporedite ih u bure.

Pomešajte vodu, sirće sa solju, šećerom, karanfilićem, slačicom, biberom u zrnu i štapićem cimeta u šerpi.

Prokuvajte marinadu i odmah je prelijte preko lubenica, eventualno uklonite cimet.

Turšiju od ukiseljenih lubenica u buretu ostavite na hladnom mestu, prelivajući salamuru svaka 2-3 dana dok turšija ne sazri.

Pogledajte i za šta je korisna lubenica i kako da čuvate lubenicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: