Način pripreme
Brašno se proseje, dodaje se pola litra tople vode, pomešane sa mlekom. Dodaju se kvasac, šećer, so i ulje. Zamesi se testo i ostavlja se dva sata na toplom. Izmesi se još jednom i ostavlja se na toplom još jedan sat.
Sir se narenda, izgnječi se rukom, dodaje se pola šolje mlake vode i meša se u gustu kašu. Testo se deli na 10 delova, svaki se pretvara u loptu i razvija se u krug.
Uštinu se dva suprotna kraja, spoljašnji rubovi se odalje, da se dobije nešto nalik čamcu. Poređaju se u posdudu za pečenje. U svaki od čamaca od testa se sipa kaša sa sirom i peku se 15 minuta na 250 stepeni.
Vade se iz rerne i u svaki čamac se razbija po jedno jaje. Vraća se na 3 minuta u rernu. Vadi se i servira se vruće, pri čemu se preko svakog stavlja po parčence maslaca.