Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Hačapuri»Adžarski hačapuri

Adžarski hačapuri

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511327141
Adžarski hačapuri
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
03/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Eh ti hačapuri, dok se čovek okrene i oni su pojedeni do poslednje mrvice"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 1 kg
  • ulje - 1 kašika
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac - 1 kašika, suvi
  • za nadev
  • sir - 1 kg
  • jaja - 10 komada
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje, dodaje se pola litra tople vode, pomešane sa mlekom. Dodaju se kvasac, šećer, so i ulje. Zamesi se testo i ostavlja se dva sata na toplom. Izmesi se još jednom i ostavlja se na toplom još jedan sat.

Sir se narenda, izgnječi se rukom, dodaje se pola šolje mlake vode i meša se u gustu kašu. Testo se deli na 10 delova, svaki se pretvara u loptu i razvija se u krug.

Uštinu se dva suprotna kraja, spoljašnji rubovi se odalje, da se dobije nešto nalik čamcu. Poređaju se u posdudu za pečenje. U svaki od čamaca od testa se sipa kaša sa sirom i peku se 15 minuta na 250 stepeni.

Vade se iz rerne i u svaki čamac se razbija po jedno jaje. Vraća se na 3 minuta u rernu. Vadi se i servira se vruće, pri čemu se preko svakog stavlja po parčence maslaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: