Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Hačapuri»Hačapuri sa četiri sira

Hačapuri sa četiri sira

Vanya AdarskaVanya Adarska
Početnik
6332
Hačapuri sa četiri sira1 / 2
08/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Pripremite vaš hačapuri sa četiri sira sa ljubavlju i dočekajte drage goste, koje ćete bez sumnje očarati njima"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • sveže mleko - 1 šolja, toplo
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 8 kašika
  • so - 1 kašika
  • suvi kvasac - 1 pakovanje ili 1/2 kocke, sveži kvasac
  • Za nadev
  • gauda - 100 g
  • parmezan - 100 g
  • plavi sir - 100 g
  • mocarela - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka za kuvanje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo sve tečne sastojke za testo, promešamo u ujednačenu smesu i dodajemo kvasac.

Ostavljamo nekoliko minuta da naraste. Odvojeno mešamo brašno sa solju. Sipamo po malo tečne smese u brašno, dok postepeno mešamo testo. Ostavljamo da naraste.

Dok čekamo testo, spremamo nadev. Namrvimo i narendamo sireve u posudu, dodajemo malo tečne pavlake za kuvanje i začinjavamo biberom.

Od naraslog testa oblikujemo čamce - broj im je po želji. U ovom slučaju napravila sam dva velika čamca, ali može i nekoliko manjih.

Punimo svaki od njih nadevom. U sredinu svakog čamca razbijamo po jedno jaje. Stavljamo u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Pečemo na 180 stepeni dok se testo ne porumeni. Veoma ukusni hačapuri!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: