Način pripreme
Rastopite kvasac u blago zagrejanom mleku i vodi. Dodajte šećer i mešajte.
Prosejte brašno na kuhinjskoj radnoj površini i u srediji napravite udubljenje. Unutra sipajte kvasac (nemojte čekati da se on aktivira), blago umućeno belance sa solju i uljem. Postepeno mesite meko testo i prebacite ga u nauljenu posudu.
Pokrijte streč folijom i ostavite da naraste na otpirlike sat vremena. Podelite gotovo testo na 5 delova (jednakih) i svaki razvijte u okruglu koru koja nije veoma tanka.
Celu njenu površinu pospite izrenadnim kačkavaljem i sa dva njena kraja uvijte tako da se dobije nešto kao bord koji je pun kačkavaljem. Sakupite oba otvorena kraja i dobićete čamac. U unutrašnjosti na kačkavalj izmrvite sir.
Poređajte gotove hačapurije u tepsiju sa papirom za pečenje ostavljajući rastojanje između njih. Ukoliko se ne skupljaju, koristite drugu tepsiju. Ostavite hačapuri da naraste drugi put na 30-40 minuta.
Njihove bordove namažite umućenim žumancem i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15-20 minuta. Izvadite ih iz rerne i razbijte u svaki čamac po 1 jaje. Ponovo vratite u rernu.
Namažite Adžarski hačapuri sa jajetom sa malo maslaca i jedite odmah.