Način pripreme
U sveže mleko dodajte 1 jaje, šećer, so i ulje. Prosejte 2 šolje brašna (1 šolju ostavite za mešenje), dodajte sodu, promešajte i dodajte mlečnu smesu.
Umesite meko testo i posipajte brašno (testo ne treba mnogo da se lepi po rukama, ali i ne treba da bude mnogo tvrdo, zato što će hačapuri biti žilavi).
Gotovo testo pokrijte krpom i ostavite da odstoji. Izrendajte kačkavalj krupnije, dodajte jedno jaje i promešajte - nadev je gotov.
Testo oblikujte u rolat. Rolat isecite na 9 delova. Od svakog parčeta testa oblijujte tanku piticu. Stavite nadev u centar po 1-2 supene kašike.
Sakupite ivice ka centru i učvrstite ih. Dobijenu loptu ponovo razvucite, ali ne mnogo tanko i pritiskajte jako. Po želji možete namazati žumancem.
Pecite hačapure u ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Gotove hačapure obilno namažite maslacem.