Način pripreme
Nekoliko jagoda se ostavljaju za ukras, ostale se pasiraju i mešaju se sa šećerom u prahu. Limun se iscedi i sok se dodaje u pire od jagode. Ostavlja se 3 sata u zamrzivaču, vadi se, muti se mikserom na niskoj brzini ili se muti žicom i vraća se nazad u zamrzivač.
Priprema se testo, pri čemu se jaja mešaju sa šečerom i vanilom. Smesa se zagreva 2 minuta na pari. Sklanja se sa ringle i muti se, dok ne zaliči na krem. Dodaje se brašno uz neprestano mešanje. Maslac se ostavlja da omekša i dodaje se u testo. Smesa se sipa u okruglu posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje, i peče se 30 minuta na 200 stepeni. Vadi se i ohladi se.
U posudu, koja je veličine kora, stavlja se prozračna folija i sipa se zamrznut pire od jagoda. Odozgo se poklapa korom i pritiska se pire. Pokriva se prozračnom folijom i ostavlja se da se zamrzne u zamrzivaču 4 sata.
Belanca se umute u sneg i šećer se postepeno dodaje. Na kraju se dodaje vanila. Torta se vadi iz zamrzivača i poklapa se pljosnatom posudom za pečenje.
Okreće se, folija i posuda se sklanjaju. Belanca se stavljaju u špric i njima se pokriva cela torta. Ostavlja se 30 minuta u frižideru i nakon toga se peče 5 minuta u rerni zagrejanoj na maksimum. Servira se odmah.