Način pripreme
Operite dobro sušene pečurke, da otklonite ostatak peska, zemlje itd. Natopite ih u 600 ml vruće vode 20-30 minuta. Nakon toga ne bacajte njihovu vodu.
Nakon toga ocedite pečurke od suvišne tečnosti i isecite krupnije ako je potrebno.
Zagrejte maslinovo ulje sa kašikom maslaca u dubokom tiganju i zapržite sitno isečen luk na srednjoj ringli. Dodajte pečurke i mešajte jedan minut s njima.
Sipajte pirinač i mešajte, da se zaprži 1-2 minuta dok ne postane prozračan. Dolijte belo vino i mešajte sa njim dok ne ispari.
Dolijte vodu od pečuraka, a nakon što upije počnite da dodajete jednake količine bujona iz nekoliko puta - svaki put dodajte novu, nakon što prethodnu tečnost popije pirinač. Občno oduzima po 15 minuta, pri čemu se pirinač blago meša.
Kada se pirinač skuva da bude al dente začinite rižoto biberom i solju. Na kraju promešajte sa narendanim parmezanom i sklonite sa ringle.
Dodajte preostali maslaca, promešajte i stavite poklopac minut da rižoto odstoji.