Turšija od karfiola bez sterilizacije

05/12/2019
"Uvek ukusan prilog za zimu - spremite turšiju od karfiola lako i brzo"
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 921
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1/2 glavice
  • voda - 2 šolje
  • jabukovo sirće - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • himalajska so - 4 supene kašike
  • teglice - 4 - 5 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo rastvor, da bi bilo vremena da se rastopi - tako što u bokal sipamo 1 šolju jabukovog sirćeta, 2 šolje vode, beli šećer i 4 supene kašike himalajske soli i promešamo.

Operemo teglice, ređamo ih jednu do druge i rasporedimo sav karfiol gusto do vrha, karfiol smo prethodno oprali i iskidali na male bonzaie.

Takođe, važno je da nema crnih tačkica ili tamnih mrlja po glavicama, da ne bi to dovelo do procesa truljenja.

Zalijemo rastvorom do gore, malo pre prstenastog otvora teglice i dobro zaklopimo.

Dobro bi bilo da često promućkamo teglice, i tako nakon 3-4 nedelje ćemo dobiti božanstvenu turšiju - samo od karfiola - bez sterilizacije i bez aspirina!

Zdrava i veoma odgovarajuća uz ukusna zimska jela!

Neobično ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar