Način pripreme
U dubokoj posudi pomešamo brašno, prašak za pecivo, 200 g šećera i prstohvat soli. U drugoj posudi pomešamo tečne sastojke - dva jaja, mleko, ulje. U suve sastojke dodajemo tečnu smesu, mešajući pažljivo dok se ne dobije homogena smesa.
Prethodno očišćene i oljuštene jabuke sečemo na tanke kriške i dodajemo u smesu za kolač.
U okruglu posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje. Ako nemamo možemo da namažemo dno i zidove posude uljem ili maslacem i da pospemo brašnom.
Pečemo kolač od jabuke oko 30-35 minuta u prethodno zagrejanoj uzmerenoj rerni (180-200 stepeni).
Pripremamo preliv od preostalog jaja i 120 g šećera kojima dodajemo i maslac.
Mutimo pomoću žice ili miksera. Prelivamo ovu smesu preko kolača i vraćamo u rernu na još 10 minuta.
Posipamo kolač od jabuke pri serviranju šećerom u prahu i cimetom.