Način pripreme
Prvo treba da natopite suvo grožđe u konjaku. Sveže mleko se sipa u odgovarajuću posudu i zagreva se. Kada se zagrejem dodaje mu se maslac i smesa se meša dok se maslac ne istopi.
Dodaje se nalomljena čokolada na parčiće i mepa se dok se potpuno ne istopi.
Redom se dodaju suvo grožđe zejedno sa konjakom i vanilom. Dobijena smesa se sklanja sa ringle i ostavlja se sa strane da se ohladi. Za to vreme keks se namrvi na veoma sitne parčiće i dodaje se u čokoladnu smesu.
Dobijena smesa se meša, prebacuje se u odgovarajuću posudu, pokrivenu folijom za kuvanje, oblikuje se rolat i stavlja se u frižider dok se ne stegne.
Po želji možete da dodate u sladak rolat namrvljeno koštunjavo voće. Pre serviranja se posipa šećerom u prahu, slatka salama se seče na kolutove i servira se.