Način pripreme
Iskidajte karfiol na ružice. Stavite ga u posoljenu kipuću vodu sa parčencetom limuna. Skuvajte dok ne omekša.
Procedite svkuvan karfiol i stavite ga i posudu za pečenje podmazanu sa 2-3 kašike maslinovog ulja.
Preko njega stavite parčiće tanko isečene kuvane šunke.
U šerpi istopite maslac. Zapržite u nejmu dve kašike brašna. Sipajte odjednom hladno sveže mleko. Posolite sa prstohvatom soli.
Počnite da mešate odmah žičanom mutilicom dok se bešamel ne zgusne. Ostavite ga da bude ređi, ako je neophodno sipajte još malo svežeg mleka.
Gotov bešamel začinite prstohvatom narendanog muskatnog oraščića.
Prelijte karfiol. Rtresite posudu za pečenje da se začini povrće. Pospite narendanim parmezanom.
Ispecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobije prijatnu preplanulost. Sastojci su skuvani i nije neophodno mnogo pečenja.
Servirajte karfiol u rerni sa bešamelom i šunkom topao!
Jelo je veoma ukusno, vredi da probate!
Nek vam je slatko!