Način pripreme
Tikvice se operu, osuše, prepolove i izdube. Ne treba da se uništi njihovo dno. Pulpa se stavlja u posudu, ostavlja se sa strane.
Patlidžani se operu, ne gule se, raspolove se na pola i seče se samo njihova pulpa na veoma sitne romboide. Malom kašičicom se izdube, pulpa se posoli i ostavlja se da se iscedi voda.
Nakon toga se isplakne pod hladnom vodom, osuši se i stavlja se u posudu gde se nalazi pulpa od tikvica. Promeša se.
Šunka se usitni, peršun takođe, crvena paprika, beli luk, dodaje se so i biber. Stavlja se u blender zajedno sa pulpom od povrća i u tri, četiri pulsacije se melje.
Vadi se, dodaju se prezle, ljuta aleva paprika i jaje. Veoma dobro se promeša. Smesa treba da bude suvlja. Zaliva se malo maslinovog ulja.
Na dno svakog čamca od izdubljenog povrća se stavlja komad Provolone sira i obilno se napune smesom. Odozgo se stavlja po jedna kriška sira.
Punjene tikvice i patlidžani se peku na 200 stepeni otprilike 20-25 min.
Punjene tikvice i patlidžani sa šunkom u rerni se poslužuju sa paradajz sosem. Posipa se usitnjenim listovima bosiljka.