Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Punjene tikvice i patlidžani sa šunkom u rerni

Punjene tikvice i patlidžani sa šunkom u rerni

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Punjene tikvice i patlidžani sa šunkom u rerni
Fotografije: marcheva14
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"I tikvice ćemo napuniti, i patlidžane ćemo napuniti, a na kraju ćemo i stomake napuniti"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • patlidžani - 2 komada, srednje veličine
  • crvene paprike - 1 komad
  • šunka - 120 g
  • provolone - 10 - 12 kriški sira
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 3 - 4 stručka
  • so - po ukusu
  • biber - 1/4 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 2 - 3 prstohvata
  • beli luk - 1 čen
  • prezle - oko 50 g
  • masinovo ulje
  • bosiljak - listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu, osuše, prepolove i izdube. Ne treba da se uništi njihovo dno. Pulpa se stavlja u posudu, ostavlja se sa strane.

Patlidžani se operu, ne gule se, raspolove se na pola i seče se samo njihova pulpa na veoma sitne romboide. Malom kašičicom se izdube, pulpa se posoli i ostavlja se da se iscedi voda.

Nakon toga se isplakne pod hladnom vodom, osuši se i stavlja se u posudu gde se nalazi pulpa od tikvica. Promeša se.

Šunka se usitni, peršun takođe, crvena paprika, beli luk, dodaje se so i biber. Stavlja se u blender zajedno sa pulpom od povrća i u tri, četiri pulsacije se melje.

Vadi se, dodaju se prezle, ljuta aleva paprika i jaje. Veoma dobro se promeša. Smesa treba da bude suvlja. Zaliva se malo maslinovog ulja.

Na dno svakog čamca od izdubljenog povrća se stavlja komad Provolone sira i obilno se napune smesom. Odozgo se stavlja po jedna kriška sira.

Punjene tikvice i patlidžani se peku na 200 stepeni otprilike 20-25 min.

Punjene tikvice i patlidžani sa šunkom u rerni se poslužuju sa paradajz sosem. Posipa se usitnjenim listovima bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: