Kolač od dunja

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kolač od dunja
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"A koliko parčića kolača od dunja vi možete da pojedete, zato što ne verujemo da je moguće više nego što smo mi proždrali do sad"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 260 g
  • kiselo mleko - 6 kašika
  • maslinovo ulje - 6 kašika, može suncokretovo ulje
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - 8 g
  • dunja - 1 velika
  • orasi - 100 g, isečeni
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom u vazdušastu penu.

Prosejte brašno sa prstohvatom soli i praškom za pecivo. U porcijama ga dodajte u smesu od jaja.

Sipajte maslinovo ulje i kiselo mleko. Homogenizujte smesu. Narendajte dunju, prelijte sa 2-3 kašike soka od limuna i pospite braon šećerom.

Promešajte dobro. Dodajte u smesu od keksa. Dodajte na krupno isečene orahe.

Postavite kalup od 24 cm sa prstenom koji se skida papirom za pečenje. Sipajte smesu i zaravnajte.

Ispecite kolač sa dunjama na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 40 minuta.

Ostavite ga blago vlažnog. Gotov kolač od dunja ohladite na rešetki i obilno pospite šećerom u prahu.

Najaromatičniji i najsočniji kolač koji sam pravila! Toplo preporučujem ovaj kolač sa dunjama!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: