Kifle sa tečnom čokoladom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
646
09/12/2019
"Nema uksunijih kifli sa čokoladom od domaćih - u to možete da se uverite i sami uz ovaj isprobani recept "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja
  • suvi kvasac - 1 komad
  • šećer - 5 kašike
  • vanila
  • maslac - 40 g, istopljeni
  • ulje - 2 kašike
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 600 g, za meko testo
  • tečna čokolada - 150 g
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivira se kvasac tako što se promeša u šolji toplog mleka sa kašikom šećera i ostavlja se da naraste.

Sa ostalim sastojcima se zamesi meko testo pri čemu se odvaja jedno žumance za mazanje odozgo.

Testo raste na toplom 40 minuta i podeli se na dva ili tri dela.

Svaki se razvija u pravougaonik, a on se seče na trouglove.

U široki kraj se stavlja kašika tečne čokolade i uvijaju se kiflice.

Poređaju se u posudu za pečenje, kifle se mažu umućenim žumancem, posipaju se susamom.

Pečemo kifle sa tečnom čokoladom u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne postanu zlataste 20-25 minuta.

Lagano i veoma ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar