Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa bundevom i grizom

Kolač sa bundevom i grizom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Kolač sa bundevom i grizom
Fotografije: Maria Simova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Ne pita se da li želite još jedno parče kolača sa bundevom i grizom već - Da vam uvijem ostatak za poneti"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 300 g
  • griz - 200 g, pšeničan
  • vanila - 1 kesica
  • jaja - 6 komada
  • kisela pavlaka - 200 g
  • maslac - 15 g, za mazanje posude za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite bundevu na parčiće. Stavite ih u šerpu i sipajte hladnu vodu, pospite prstohvatom soli i stavite na ringlu da provri, kuvajte oko 15 minuta, procedite i ostavite da se hladi.

Sipajte mleko u šerpu sa debelim dnom i dodajte šećer, stavite na ringlu i pre nego što provri sipajte griz, kuvajte dok se ne zgusne, a pred kraj kuvanja dodajte vanilu.

Stavite proceđenu bundevu u blender i pasirajte u pire. Sipajte pire u krem od griza i mešajte u ujednačenu smesu.

U posudi umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, mešajte dok ne postane ujednačeno i dodajte u etapama u krem od bundeve uz neprestano mućenje mikserom.

Namažite posudu za pečenje maslacem i sipajte smesu u nju, stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Izvadite kolač i pospite šećerom u prahu, servirajte ohlađen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: